Nyheter

 

Tillkännagivande                                                    18:e Augusti 2020

 

Förändringar i organisationen för B T C Industribatterier AB

Som några av er redan känner till kommer jag att gå i pension den 1:e september 2020. Efter mer än 31 år i företaget och under de senaste 14 åren som VD lämnar jag nu med blandade känslor av sorg, tillfredställelse och stolthet. Sorgsen över att tiden går så fort, tillfredställelse och stolthet över det som B T C har byggt upp. Jag har många fina minnen från åren som passerat och har verkligen haft förmånen att jobba tillsammans med fantastiska kollegor. Vi har delat succé och klarat av kriser tillsammans. Jag är stolt över att vara en del i detta “team“  och det är min förhoppning och tro att det kommer fortsätta så under lång tid framöver. Timo Kanerva som nu blir VD är ett utmärkt val, han känner väl till företaget och dess affärsmöjligheter, leverantörer och kunder. Kommer verkligen att bli “Business as usual”, d v s allt fortsätter som tidigare.

Jag vill uttrycka mitt uppriktiga och ärliga tack för det utmärkta stöd och support som du och dina kollegor har gett B T C genom åren och för den vänskap vi delat. Ni är och har varit en viktig del i vår utveckling.

Jag önskar er alla stort lycka till framöver, såväl i affärslivet som på det personliga planet och någon dag kanske vi stöter på varandra igen.

Carl-Johan Sabelsjö

 

Timo Kanerva utsedd till VD i B T C Industribatterier AB.

Timo Kanerva, ingenjör, 55 år, har lång erfarenhet av batterier och DC-system i industriell användning.   Timo har tidigare mångårig erfarenhet av internationella arbetsuppgifter och har även haft eget företag.  Timo har sedan 2006 arbetat på Celltech Finland som försäljningschef för systemförsäljning och varit en del av företagsledningen. Han har också sedan 2015 suttit i B T C´s styrelse. Timo kommer även att fortsätta i sin roll som försäljningschef på Celltech i Finland.

“B T C är välorganiserat och är kända för produkter av hög kvalité och utmärkt service. Det blir en glädje att fortsätta utveckla det arbete Carl-Johan och personalen har gjort. Det blir också spännande att se vilka nya möjligheter som kommer att dyka upp i en värld som förändras allt snabbare och där ständigt nya batteriteknologier kommer fram och den väldiga expansion som sker inom IoT-lösningar. Att arbeta inom Addtech och i Sverige ger oss goda möjligheter att utveckla ett nordiskt samarbete tillsammans med andra batteribolag inom Addtech.” säger Timo Kanerva.

Jag vill nu passa på att personligen tacka Carl-Johan. Det har alltid varit en glädje att arbeta tillsammans med honom och hans personal. Men det är tid att vända blad och se framåt nu när Carl-Johan går i pension.  Jag är övertygad om att vi hittat en bra lösning för fortsatt arbete och att utveckla B T C och Timo Kanerva är bästa möjliga lösning vid denna tidpunkt. Jag önskar Carl-Johan en givande pensionering och Timo lycka till i sin nya roll.

Peter Andersson, styrelseordförande B T C Industribatterier AB